به گزارش حیات، رونین برگمن در تحلیلی که امروز در روزنامه یدیعوت احارانوت منتشر شد، تاکید کرد، ارتش اسرائیل امروز در طولانیترین جنگ تاریخ خود گرفتار شده است، اما تا این لحظه موفق به از بین بردن حماس نشده است، در حالی که همه میدانند محال است با استفاده صرف از قدرت بتوان اسرا را از آزاد کرد.
در این مقاله آمده است در یک گروه واتساپی که ژنرالهای سابق و فعلی ارتش اسرائیل در آن عضویت دارند، دیشب تصویری منتشر شد که نشان میداد، ایال زامیر رئیس ستاد ارتش اسرائیل به غزه رفته است و به نقل از وی خطاب به نظامیان نوشته شده بود: دست آوردهای میدانی شما در چارچوب عملیات ارابههای گدعون شکست حماس را تسهیل و زمینه توافق مبادله اسرا را فراهم میکند.
من در کنار این نقل قول، گفتهای از یووال نوح هراری را که در یکی از کتاب هایش ذکر کرده بود، اضافه میکنم: واقعیت آن است که واقعیت هیچگاه در رأس اولویتهای بشریت نبوده است، ظاهرا حتی مسئولین عالی رتبه هم از تلاش برای اثبات چیزی که اثبات آن دشوار است، خسته شدهاند.
نویسنده در ادامه افزود: باید در اینجا بپرسم آیا رئیس ستاد ارتش خود آنچه را که گفته باور دارد؟ بعد از شکست دهشتناک پروژه قبضه کردن کمکهای بشر دوستانه از طریق شرکتهای خارجی که شماری از نظامیان احتیاط از فرماندهی جنوبی با پولهایی که سرویس اطلاعات اسرائیل برایشان از خارج حواله کرده بود تاسیس کرده و از این طریق تلاش داشت توان حماس را تا مرز شکست آن کاهش داده و جایگزینی برای آنها در نوار غزه ایجاد کند، اما به جای این کار باعث شد تا هزاران نفر از افراد گرسنه به مراکز توزیع غذا حملهور شوند و نظامیان اسرائیلی هم به سوی فلسطینیان شلیک و دهها نفر از آنها را حداقل بکشند، آیا رئیس ستاد ارتش و اعضای ستاد ارتش واقعا تصور میکنند تغییرات نظامی به سوی شکست حماس پیش میرود؟
در رابطه با آزادی اسرا، رئیس ستاد مجددا از یک شاخه به شاخه دیگری میپرد، زمانی که ارتش اسرائیل کار را آغاز کرد، او تاکید کرد که هدف اولیه و قبل از هر چیز آزادی اسرا است، بعد از آن اعلام کرد به دنبال آزادی آنها است و اکنون در حال آماده سازی فرصت برای آزادی آنها است.
واقعا معنی واژه آماده سازی فرصت چیست؟ به هر شکل توافق دو طرف دارد، اسرائیل هم که آمادگی انجام چنین کاری را مگر به شرط تسلیم شدن بی قید و شرط حماس ندارد، در چارچوب خواست اسرائیل حماس باید سلاح خود را تسلیم و مسئولین عالی رتبه خود را تسلیم و با اخراج داوطلبانه!! ساکنان غزه موافقت کند.
این چیزی است که نتانیاهو بر آن بارها تاکید کرده بود.
حال در چنین شرایطی آیا رئیس ستاد تصور میکند جنگهایی که ارتش اسرائیل از زمان نقض آتش بس توسط نیروهایش که به دستور ساختار سیاسی انجام گرفت، حماس را به این نقطه رسانده است؟
یا اینکه اسرائیل را به نقطهای برده که باید شروط حماس را قبول کند؟
اگر توافق جزئی در آینده نزدیک امضا شود که احتمال آن هم زیاد است، آنگاه سخنگویان رسمی و توییت نویسان و شاید حتی فرماندهان نظامی هم تاکید خواهند کرد که این توافق نتیجه تحرکات نظامی ارتش اسرائیل بوده است.
اما میشد این توافق را در ژانویه امضا کرد، چون دقیقا در ادامه توافقی است که ایالات متحده به اسرائیل تحمیل کرده بود و طرفی که در آن عقب نشینی کرده و امتیاز میدهد، اسرائیل است، این عقب نشینی از موراج آغاز و به دادن کلیدهای دیگری در غزه ختم خواهد شد.
در بخش دیگری از این نوشتار آمده است: قبلا فرماندهان ارشد ارتش اسرائیل طرحی را برای اعمال فشارهای تدریجی علیه حماس برای مجبور کردن آن به موافقت با توافق دیگر تدوین کرد...، بیش از پنج ماه از آن زمان میگذرد، در این مدت دهها نظامی اسرائیل کشته شدند، صدها نفر نیز از همقطارانشان نیز مجروح در بیمارستان بستری هستند، صدها غیر نظامی در غزه بر اساس آمار ارتش اسرائیل و هزاران نفر بر اساس آمار فلسطینیان هم از پای در آمدند و دهها هزار نفر دیگر هم زخمی شدند.
چهره و آبروی اسرائیل در سطح بین المللی نیز به شدت لگدمال شده است با این حال در این مدت ما شاهد آزادی فقط یک اسیر بودیم که او هم در چارچوب توافقی سری با ایالات متحده انجام گرفت، آزاد شد.
ما در مه گذشته هم نوشتیم و به مسئولین و فرماندهان نظامی هم اطلاع دادیم، ارتش اسرائیل وارد جنگی شده است که خود هم میداند قادر به تحقق اهداف آن نیست، آزادی اسرا یا گروگانها از این طریق امکان پذیر نیست و به دلیل هزینه سنگین حاکمیت نظامی بر نوار غزه برای سالهای متوالی، بسیاری تحقق هدف دوم یعنی شکست حماس را هم غیر قابل انجام میدانند.
یک منبع عالی رتبه نظامی مطلع از جزئیات هم دیشب شرایط را چنین برای من تشریح کرد: ارتش اسرائیل در یک تله و دام گرفتار شده است، از یک سو جامعه که واقعا نمیفهمد واقعیت جنگ چیست و چرا انجام میشود و از سوی دیگر خانواده اسرا که تصور میکنند که در چنین عملیاتی بیش از آنکه امید وجود داشته باشد، خطر برای زندگی فرزندانشان نهفته است و در سوی سوم این معادله، بخش سیاسی است که ناگهان دست و دلباز شده و تمامی دست آوردهای را به حساب ارتش میریزد تا از این طریق بتواند بار مسئولیت شکست را در زمان فروپاشی اوضاع به دوش آن بیاندازد.
با این حال شاید سختترین تله و دام، گرفتار شدن ارتش اسرائیل در دام خودش باشد، ارتش اسرائیل بیش از یک سال و 9 ماه است که در حال جنگ است، این یعنی طولانیترین جنگ تاریخ اسرائیل، با این حال در شکست دادن حماس شکست خورد، ارتش اسرائیل در سایه فرماندهی جدیدش خود را ملزم به تلاش برای یافتن راه حلی برای این شکست میبیند و خود را در راستا در حال اشغال تدریجی نوار غزه یافته است.
منبع؛ تسنیم
نظر شما